Recept på äppel-mums
Efter att ha varit inne och läst om pepparkakskryddor hos Jul hos Tess så kom jag att tänka på en mysig liten dessert med inslag av jul, som passar perfekt att gotta sig med i tv-soffan en ruskig fredagskväll i oktober.
Äppel-mums (2 pers)
Du behöver:
• 2 äpplen (helst röda för dom är sötare)
• 1-2 dl havregryn (det beror på hur tjock man vill att röran ska vara)
• 2 msk smör eller margarin
• Socker och pepparkakskryddor efter behag
• Vaniljglass eller vaniljvisp
Gör så här:
Börja med att skala äpplena, skär ur kärnhuset och skiva eller tärna dom i jämnstora bitar.
Smält smöret på låg värme i en stekpanna.
Stek äppelbitarna i pannan och strö på socker och pepparkakskryddor tills äpplena blivit mjuka.
Häll i havregrynen i pannan, krydda ytterligare med lite mer pepparkakskrydda och rör om alltsammans (det kan behövas en till smörklick för att det inte ska brännas vid).
När havregrynen börjat få lite färg är det dags att lägga upp alltsammans i en skål eller i ett större glas. Töm vaniljvispen över eller lägg vaniljglassen ovanpå äppelröran och låt stå i fem minuter, så att det får sjunka in.
Servera!
Vill man ha en sötare och mer kladdig konsistens så kan man ringla i lite ljus sirap i röran medans det steker.
Äppel-mums (2 pers)
Du behöver:
• 2 äpplen (helst röda för dom är sötare)
• 1-2 dl havregryn (det beror på hur tjock man vill att röran ska vara)
• 2 msk smör eller margarin
• Socker och pepparkakskryddor efter behag
• Vaniljglass eller vaniljvisp
Gör så här:
Börja med att skala äpplena, skär ur kärnhuset och skiva eller tärna dom i jämnstora bitar.
Smält smöret på låg värme i en stekpanna.
Stek äppelbitarna i pannan och strö på socker och pepparkakskryddor tills äpplena blivit mjuka.
Häll i havregrynen i pannan, krydda ytterligare med lite mer pepparkakskrydda och rör om alltsammans (det kan behövas en till smörklick för att det inte ska brännas vid).
När havregrynen börjat få lite färg är det dags att lägga upp alltsammans i en skål eller i ett större glas. Töm vaniljvispen över eller lägg vaniljglassen ovanpå äppelröran och låt stå i fem minuter, så att det får sjunka in.
Servera!
Vill man ha en sötare och mer kladdig konsistens så kan man ringla i lite ljus sirap i röran medans det steker.
Trackback